CCIAT - Formare Profesionala
Despre noi Cursuri Portofoliu Servicii Contact
Galerie foto
Alte servicii
GDPR


Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara

Despre noi

Formare Profesională - Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș


Departamentul Instruire, Formare si Perfectionare Profesionala

 Vechimea activitatii – din anul 1990 desfasuram activitati de instruire, iar din anul 2004 am sprijinit mediul de afaceri oferind programe de formare profesionala la aplicarea prevederilor OG nr 129/2000, devenind astfel furnizor de formare profesionala a adultilor autorizat.

Logistica folosita –Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri situat intr-o zona centrala a Timisoarei cu acces facil la mijloacele de transport in comun.

 Dotarea – toate salile sunt climatizate, echipate cu computere, proiector, flipchart,  iar accesul la internet este nelimitat. Mobilierul se poate adapta in functie de specificul programului de formare, astfel cursurile desfasurate  corespund metodelor moderne de predare.

 Lectorii – Avem un portofoliu amplu de lectori interni CCIAT formati in diferite domenii, cat si lectori externi specialisti in domeniile de activitate specifice cadrului formarii profesionale. Pentru acoperirea tuturor solicitarilor mediului de afaceri in privinta formarii profesionale,  am selectat lectori din mediul universitar,  institutii publice,   mediul privat,  persoane specializate – PFA pentru a raspunde tuturor solicitarilor.

 Programele de formare oferite – oferim programe de formare profesionala  adaptate in functie de specific, buget, solicitarile si nevoile clientilor. Cursurile sunt  autorizate  de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prin,  Comisia de Autorizare  a furnizorilor de formare profesionala din Judetul Timis., astfel absolventii programelor de initiere, perfectionare, specializare si calificare,  dobandesc certificate de absolvire si/sau calificare valabile la nivel national, insotite de suplimente descriptive unde sunt specificate competentele dobandite in urma absolvirii cursurilor,  conform standardelor ocupationale. De asemenea avem in portofoliu cursuri neacreditate axate pe dezvoltarea de competente profesionale, pe dezvoltarea echipelor,  programe de team building, dezvoltare organizationala si dezvoltare personala.

 Toate programele sunt adaptabile la nevoile solicitantului. Pentru identificarea nevoii,  asiguram servicii de consultanta in vederea elaborarii si dezvoltarii planului de formare profesionala  si personala, cat si consultanta in formare continua.

Oferind toate acestea, am realizat programe de formare profesionala pentru un numar de peste 15000 de cursanti de la infiintare pana in prezent, urmarind atat continuitatea,  cat si dezvoltarea de noi programe adaptate.

Obiectivele cursurilor de formare profesionala:
- adaptarea la cerintele postului
- obtinerea unei calificari
- actualizarea/inprospatarea cunostintelor intr-un anumit domeniu
- reconversia profesionala
- promovarea la locul de munca
- prevenirea somajului
- dobandirea unor cunostinte avansate 
                                                                    IMPORTANT DE STIUT!!

Angajatorii au obligatia de a asigura salariatilor accesul la programe de formare profesionala platite de companie in urmatoarele conditii:
              - cel putin o data la doi ani - daca au cel putin 21 angajati
              - cel putin o data la 3 ani - daca au sub 21 angajati